01-2019

18-01-2019
Een lui dagje. Veel lezen en in huis rommelen. Het weer is bewolkt (geen zon) en de temperatuur is ook niet hoog (13 graden).

17-01-2019
Alweer laat opgestaan. Eerste de oefeningen gedaan met de elastieken. Daarna brood klaargemaakt en naar Oliva Nova vertrokken. Omdat we eerste de was wilden ophangen waren we aan de late kant. Toen ook nog oponthoud vanwege wegwerkzaamheden onderweg waardoor we net op tijd aankwamen. Wel heerlijk gespeeld. Er was veel bewolking en daardoor haast geen zon, maar prima weer om te spelen. Met 79 slagen rond en 39 stableford punten een goede ronde gelopen. Kaart maar even ingevuld om hcp te verbeteren.
's Avond Springvloed I helemaal afgezien. Goede serie, een aanrader.

16-01-2019
Oefeningen gedaan van Damian en Maurice. Na de lunch gaan wandelen bij de Molens en in het natuurgebied. Erg mooi uitzicht over Javea. 
Opnieuw naar de televisie gekeken, naar de stemming van een motieven wantrouwen tegen geregen May. Deze motie wordt verworpen en May mag blijven zitten. Of ze daar zelf blij mee is, kan ik me niet voorstellen. Nu moet ze weer een nieuwe deal bedenken die maandag gepresenteerd moet worden. Veel succes.
Serie Springvloed I verder gekeken.

15-01-2019
Laat opgestaan en daarna getraind. Alleen hardgelopen, weer hetzelfde parcours. Het ging minder soepel als twee dagen geleden, maar wel het hele stuk volgehouden.
Na de lunch even naar twee tweedehands winkels geweest, maar niet veel meer dan zooi gezien. Daarna de hele middag in de zon bij het zwembad zitten lezen. Begonnen in het boek: Gebroken van B.A. Paris. Het lijkt wel een aardig boek te zijn, nu 80 bladzijden gelezen.
's Avonds naar TV gekeken, o.a. op BBC naar de stemming over de Brexit. Voorstel van May wordt met historisch verschil weggestemd (202 voor en 432 tegen). Nog nooit eerder was er zo'n groot verschil. Het laatste grote verschil was ruim 170 in 1924 (volgens de verslaggeving).
Ook naar de eerste delen gekeken van Springvloed I. Lijkt ook de moeite waard om af te zien.

14-01-2019
De man voor de verwarming/airco komt rond 12 uur. Wij hebben een tee-time om 13:44 uur op Oliva Nova. Daarom vertrekken we om 12:45 en dan zijn de mannen voor de airco er nog niet. Heerlijk gespeeld op Oliva Nova. De baan lag er goed bij. Het weer was prachtig, ongeveer 20 graden en volop zon. Dan is het in Holland behelpen op de baan. Redelijk gespeeld (83 slagen en 35 stf).
Na het golfen meldt Gerard ons dat we oenen zijn. Wij hebben de afstand bediening niet goed gebruikt want de installatie werkt gewoon. Hij stond in de verkeerde modus en daarop hebben wij onvoldoende gelet. Wij hebben alleen de temperatuur steeds hoger gezet. Inderdaad een beetje dom. Later Gerard nog per telefoon gesproken en onze excuses aangeboden. Het komt we er wel op neer dat we twee dagen voor niets in de kou hebben gezeten.
We eten gewoon thuis. Anke heeft heerlijk pasta met vis gemaakt.
's Avonds naar de laatste afleveringen van Springvloed II gekeken. Een goede serie en er blijkt op Netflix ook nog Springvloed I te zijn.

13-01-2019
Het is weer een prachtige dag. De zon schijnt volop en het is ongeveer 16 graden. Maar in de zon voelt het veel warmer.
Eerst getraind. De roller en de elastieke band met Anke doorgenomen en daarna +/- 5 km hard gelopen.
's Middags een tripje gemaakt naar Denia om het kasteel te gaan bekijken. Vorig jaar nog niet gedaan. Het kasteel was een soort ruïne en wel aardig om door rond te lopen. Maar geen bezienswaardigheid. Daarna een heerlijke pizza gegeten in hartje stad. De oude binnenstad van Denia natuurlijk ook even doorgelopen en het heeft meer te bieden dan we dachten. Vorig jaar hebben we de binnenstad niet gevonden en zijn we vooral in de buurt van de haven gebleven.
Thuis nog een paar afleveringen van de serie Springvloed II gekeken. Daarna naar NOS sport, Journaal en Heel Holland Bakt. 

12-01-2019
Eerst boodschappen gedaan, voor het eerst bij de Lidl in het dorp. Voldoende voorraad gehaald van diverse spullen. Daarna nog naar de Consum voor witte en rode wijn.
Omdat het koud is in huis naar buiten. Eerst aan het strand in de zon koffie op een terras genomen. Daarna naar het oude dorp om te wandelen. Een leuk dorpje waar we nog nooit eerder doorheen gelopen waren. Ook Cultura Xabia gevonden. Eerste optreden (Jazz) op 2-2-2019.
Daarna heerlijk in de zon op een terras op een plein in het dorp gezeten. 
Het weer is nog wel fris (14 graden) maar met een prachtige blauwe lucht en de hele dag zonneschijn. Dat doet een mens goed.
Anke kookt thuis ondanks mijn aanbod om ergens te gaan eten. De gaskachel verdrijft de ergste koud, dus het kan net.
Vanavond begonnen te kijken naar de serie Springvloed II. Eerste twee delen gezien en het lijkt een goede serie te zijn.

11-01-2019
Prima geslapen maar wel om 6:11 uur wakker. Blijven liggen tot half 8 en daarna douchen en ontbijten. Rond 8:45 vertrokken vanuit Orange. Het is nog wel koud maar de zon schijnt al volop. Verder de hele dag in de zon gereden en voornamelijk langs de Middellandse zee. Een mooie route om te rijden. Met een aantal tussenstops gereden tot 17:300 uur en toe waren we in het appartement. Helaas doet de kachel het niet, dus erg koud in huis. Lekker gaan eten bij het wok-restaurant. Prima.
In totaal 2013 km op de teller gereden en 159 liter benzine verbruikt (1/12,7) niet slecht bij  regelmatig 130km/uur berg op en af.
Gerard per WhatsApp gemeld over de kachel. Hij gaat iets regelen. Gelukkig is er nog een elektrisch kacheltje en een gaskachel, dus we redden ons wel.
Maar vanwege de reis en de kou wel vroeg naar bed.

10-01-2019
De dag van vertrek. Rustig opgestaan en gegeten. Laatste dingen gepakt en in de auto geladen. Bij afreizen 86,3 kg. Kijken hoe het na de vakantie is.
Om 9:45 uur weggereden. Prima weer onderweg, geen regen of andere narigheid. Met een aantal tussenstops doorgereden tot 21:00 uur en opnieuw overnacht in Campenella hotel bij Orange. Even tv gekeken en een flesje wijn opgemaakt en daarna lekker slapen.

09-01-2019
De dag staat voornamelijk in het teken van de voorbereidingen. Eerst het huis schoonmaken. Anne-Mart komt immers in ons huis wonen. Daarna de auto van Anke stofzuigen en inleveren bij Ron van der Bildt. Hij gaat hem proberen te verkopen. Ook mijn auto helemaal schoongemaakt van binnen. Daarna gepakt en veel spullen al in de auto gedaan.
Floor is langsgekomen en heeft de mijn fiets uitgeprobeerd. Ze heeft hem meegenomen en is helemaal blij.

08-01-2019
Gespeeld met ADMA. Samen met Jan Fijthof gewonnen van Rob en Imbert. Erg slecht weer. Veel wind (windkracht 5+), af en toe regen en ook nog eens koud. Het wordt tijd dat we naar Spanje gaan.

07-01-2018
In de ochtend niet getraind. Gewoon geen zin. Wel de auto's van Anke en mij gewassen. Anke gaat haar auto inleveren bij Ron van der Bildt omdat ze hem wegdoet.
In de middag een beetje gitaar gespeeld en account aangemaakt voor de tol-badge en bij Ziggo het gratis Sport abonnement doorgegeven ivm vodafone abonnement.
Het is wel de dag dat er veel commotie is over het ondertekenen van prominente christelijk leiders van het Nashville-document. Een orthodox christelijk manifest dat tegen van alles is dat in Nederland inmiddels normaal is. Ook van der Staay (SGP) heeft ondertekend en dat levert veel discussie op.
's Avonds voor TC mails verstuurd.

06-01-2019
Om 11 uur de nieuwjaarswedstrijd. Texas Scramble samen met Anke, Amarantha en Rob. Precies level par gespeeld en omdat we 6 slagen meekregen dus netto 64. Daarmee een gedeeld derde plaats met nog 5 anderen maar helaas geen prijs.
Daarna receptie. Eerst Monica excuus aangeboden voor gedrag van vrijdag. Daarna gezellig iedereen nieuwjaar gewenst en iets te veel gedronken.

05-01-2019
Een rustig dagje thuis.

04-01-2019
Naar de golfbaan om te spelen. Gespeeld met Hans van de Zanden tegen Bart ter Veer en Everard Boehmer. Na 18 holes all-square. Zelf best aardig gespeeld maar Bart ter Veer was ook erg op schot. 
's Avonds heeft Anke naar twee afleveringen van de voice gekeken en ik een beetje meegekeken en gitaar gespeeld boven.

03-01-2019
Eerst in de ochtend getraind. Daarna naar Cocky en op de heenweg bij de ANWB een tol-badge gehaald. Dus niet meer stoppen op de tolwegen.
Bij Cocky lampen en gordijnrails opgehangen. Rond zes uur thuis omdat ik op de terugweg direct weer de boormachine bij Daan heb afgegeven. In de stad, en vooral op de Lessinglaan was het erg druk en stond ik in de file. 

02-01-2019
Lekker uitgeslapen. Floor komt 's middags langs om nieuwjaar te wensen. Elise en Daan komen 's avonds langs om nieuwjaar te wensen. Daan neemt meteen de boormachine weer mee terug omdat ik bij Cocky e.e.a. op moet hangen.

01-01-2019
Eerste dag van het jaar. Cocky van Dort komt nieuwjaar wensen. Brengt Wisky mee voor de gedane arbeid in haar huis en vraagt te helpen met rails ophangen voor gordijnen. Afspraak nog niet gemaakt.
Een stukje gefietst om even buiten te zijn. Floor meldt dat ze morgen komt en Daan en Elise komen ook morgenavond nieuwjaar wensen.
Comments