10 - 2018

31-10-2018
Schoonmaak dag. Anke laatste repetitie voor de grote uitvoering op zaterdag en zondag.

30-10-2018
Spelen met de mannen AMDA. Gespeeld met Alexander, Imbert en Rob. Rob en ik winnen FBBB met 2 up. Wel erg koud maar verder prima weer om te spelen.

29-10-2018
Eerst naar de 5de wedstrijd van WS kijken. Boston staat met 3-1 in wedstrijden voor. Price gooit bij Boston een prima wedstrijd. Dodgers komen er eigenlijk niet aan te pas. Ze scoren 1 run op een homerun maar de Red Sox maken 5 punten o.a. door 2 homeruns vaan Pierce. World Series zijn daarmee afgelopen en Boston is de kampioen.
Daarna trainen en verder een rustig dagje.

28-10-2018
Eerst naar het honkballen gekeken. Helaas gekeken tot de 9de inning. Daarna omkleden en golfen. Tijdens het omkleden scoren de Red Sox 5 punten en komen met 9-4 voor. Uiteindelijk komen de Dodgers nog terug naar 9-6 maar de Red Sox staan nu 3-1 in wedstrijden. Nog een keer in LA en daarna indien nodig terug naar het koude Boston.
Samen met Daan, Laurens en Stefan gespeeld in Beat the Pro. IK was gevraagd als invaller omdat Eelco ziek is. Uiteindelijk 8 birdies gemaakt maar niet genoeg voor de winst. Wel een 6de plek.
Het was een koude dag. Wel met een heerlijk zonnetje maar niet meer dan 8 graden. In de schaduw erg koud, dat zijn we niet meer gewend.

27-10-2018
Ongeveer de hele dag naar het honkballen gekeken. Een 18 inningwedstrijd die 7 en een half uur duurde. Uiteindelijk winnen de Dodgers door een homerun van Mundy.
Daarna de auto van Floor teruggebracht. En 's avonds Casa de Papel afgekeken. Een mooie serie gebaseerd een waar gebeurd verhaal. 

26-10-2018
Herenmiddag gespeeld. De laatste herenmiddag van dit jaar. Helaas ongeveer de hel tijd in de regen gespeeld. Waardeloos weer en waardeloos gespeeld. Geen fijne dag dus. Anke is met Henny en Fons naar Den Bosch. Zij komt rond half negen thuis en moet dan nog eten.

25-10-2018
Eerst getraind en daarna samen met Anke naar het het honkballen gekeken. Dodgers verliezen de tweede wedstrijd in de serie. Daarna naar Ofcourse om de boekhouding bij te werken. Weer terug thuis direct de BTW ingevoerd.

24-10-2018
Eerste wedstrijd van de WS gekeken. Boston te sterk voor de Dodgers. Verlies 8-4.
Achter computer gezocht naar een database voor de mac, maar niet gelukt. Daarna in Excel een oplossing proberen te maken. Dat is nog niet gelukt.

23-10-2018
ADMA gespeeld. Samen met Imbert gelopen. Eerst negen slecht gespeeld. Tweede negen behoorlijk goed gespeeld. Gezellig na afloop. Met Rob gesproken over competitie spelen. Ik heb gezegd dat ik ben teruggetreden uit het team en me niet beschikbaar stel voor andere teams.
Anke komt naar de club vanuit Utrecht. Samen fietsen we naar huis.

22-10-2018
Getraind volgens het vaste programma . Inmiddels begint het warming up programma behoorlijk ingeslepen te raken.
Verder een behoorlijk rustig dagje. Alle documenten voor de boekhouding bijgewerkt.

21-10-2018
Organisatie van de laatste TC wedstrijd gedaan. Een groot succes. Eelco wint het klassement. Gezellig met iedereen een drankje gedronken en uit bakken patat gegeten.
Anke was de hele middag op zang workshop.

20-10-2018
Eerst naar de laatste wedstrijd NLCS gekeken. De Dodgers winnen de pennent. Milwaukee uitgeschakeld. Daarna samen met Chris getraind. De rest is er niet. Uitgebreid gesproken met Chris over de team samenstelling. Uiteindelijk samen tot de conclusie gekomen dat Ralph in het team hoort. Ik heb me daarna in goed overleg terug getrokken.

19-10-2018
Eerst getraind en daarna een lummel dagje. Golftas herpakt en naar de club gebracht. Boston zien winnen van Houston en Boston is door naar de World Series. De apple TV heeft wel kuren want hij valt steeds uit. Vandaag wel een keer of tien.

18-01-2018
Even de laatste innings van de Dodgers gekeken terwijl Anke naar de sportschool is.
Samen met Anke naar de sauna in Veenendaal. Heerlijk dagje.

17-10-2018
Eerst naar het honkballen gekeken en daarna schoongemaakt en ramen voor en achter gezeemd. 's Avonds opnieuw samen met Anke naar het honkballen gekeken. Boston en Dodgers doen het goed. Ook 7 innings live naar de Dodgers gekeken. In de tussentijd de startlijst voor de laatste TC wedstrijd gemaakt en verstuurd. Rond half 2 toch maar eens naar bed gegaan. Dodgers lagen op voorsprong.

16-10-2018
Op The International (Amsterdam) golf gespeeld met Gert Groot en Frans Spits op uitnodiging van Gert. Helaas slecht gespeeld op een fantastische baan. Onder de vliegtuigen door op een baan in Amsterdam die veel weg heeft van de Kennemer golfclub. Genoten van de gezelligheid en de baan maar helaas niet van mijn spel.
Na het golf gegeten en 's avonds naar honkballen gekeken.

15-10-2018
Anke is naar de sportschool en ik train boven. Eest warming up programma afgewerkt en daarna ruim 3Km gelopen op de band. Vervolgens push-ups en sit-ups gedaan. Vervolgens naar e wedstrijd Boston Red Sox-Houston Astros gekeken. Nu winnen de Red Sox met  7-5. Tot aan de laatste inning spanend.
's Middags met een beetje hoofdpijn op de bank gelegen. De dag verder rustig doorgebracht.

14-10-2018
Het hele warming up programma van Maurits afgewerkt. Het moet er nog even inslijpen maar een prima manier om het lichaam op stoom te krijgen.
Daarna naar de wedstrijd Boston Red Sox-Houston Astros gekeken. Bosten verliest mat 7-2. Thuis zitten de dames te kaarten (Gerda, Cocky, Ria en Anke).
Het is prachtig weer (wederom) en daarom ga ik maar een eind fietsen. Richting de treek gereden om te kijken waar we gisteren verkeerd gereden zijn. Inderdaad een afslag gemist en geconstateerd dat er ook geen richting bordje staat. 

13-10-2018
Eerst naar de wedstrijd Brewers-Dodgers gekeken die voor ons 's nachts gespeeld is. Dodgers verliezen met 6-5. De kwamen nog wel in de negende inning dichtbij.
Daarna naar Amersfoorts gefietst om te kijken naar Daan en Elise bij de heuvelrug cup. Van alle clubs op de heuvelrug de beste 6 spelers van de clubkampioenschappen (3 dames en 3 heren). Er werd slecht gespeeld en Amelisweerd wordt tweede achter de Pan.
Prachtig weer (een nieuw warmte record voor oktober, nm 26 graden) om te fietsen. Op de heenweg helemaal verkeerd gefietst en daardoor 10 km om. Maar een mooie tocht en onder de omstandigheden geen straf.
's Avonds eerst naar 2 afleveringen Casa de Papel gekeken en daarna naar de tweede wedstrijd Brewers-Dodgers. Helemaal uitgekeken en de Dodgers winnen nu met 4-3 door 4 punten gescoord in de laatste 2 innings (o.a. homerun van Turner). Laat naar bed maar een prima wedstrijd gezien.
 
12-10-2018
In de ochtend met Anke naar Amelisweerd gefietst. Anke gaat 9-holes lopen. Ik ga chippen en putten. Heerlijk (bijna zomers) weer. In de middag komt Cocky van Dort even langs op de fiets. Daarna ramen boven gezeemd en meterstand van het water opgenomen en doorgegeven. De isolatie aanschouwd. Prachtig groenachtig piekschuim onder de vloer gespoten. Ziet er erg futuristisch uit. Jammer dat je het alleen ziet bij de meterstanden opnemen.
Bij de action een fitness roller gekocht voor de oefeningen van Maurits. Voor 6 euro een prima probeersel. 

11-10-2018
Thuis getraind, ongeveer hetzelfde programma afgewerkt. Ook de warming-up oefeningen gedaan van Maurits. Het is even wennen maar ik probeer er een gewoonte van te maken. Daarna veel naar TV gekeken (kritisch masters) en gelezen. 's Avonds bij Elise en Daan koffie gedronken.

10-10-2018
's Morgens naar het honkballen gekeken. Yankees verliezen serie van Boston (3-1) na een spannende wedstrijd waarbij de Yankees in de laatste inning terugkwamen van 5-1 naar 5-4 plus een vangbal vlak voor het hek. Jammer maar Boston was gewoon nog beter.
De dag ervoor verloren de Yankees de vierde wedstrijd met 16-2. Toevallig zag ik de uitslag op mijn telefoon en heb daarom maar niet gekeken.
's Middag met Anke naar de film "WAD". Een natuurfilm over het Waddenzeegebied. Prachtige film maar zoals elke natuurfilm een beetje slaapverwekkend.
In de avond gitaar gespeeld en Anke zingen met het koor.

09-10-2018
Naar de golfbaan en gespeeld met Co en Jilles. Helaas opnieuw niet goed gespeeld. Wel gezellig.

08-10-2018
Eerst getraind, ruim 3km hardgelopen en oefeningen gedaan (push ups en sit ups). Anke is trainen op de sportschool. 's Middags met Anke naar Cardiologie Centrum in Utrecht. Alles in orde en ze hoeft niet meer terug te komen. Daarna met Anke's fiets naar Stella gegaan. De versnelling maakt een raar geluid. Bij Stella alles gecontroleerd. In de software zaten fouten. Deze is geudated en nu rijdt de fiets weer als een zonnetje.
Vervolgens naar de Dogers tegen de Braves gekeken (wedstrijd van vannacht). Braves winnen met 6-5. Vervolgens live gekeken naar Astros tegen Indians. Astros winnen met 11-2 en winnen daarmee de series met 3-0. Astros gaan spelen tegen de winnaar van NYY en Boston Redsox.
Vervolgens live gekeken naar Dogers-Braves. Dodgers scoren een run inde eerste inning. Na 4 innings is het 2-1 voor de Braves door een honkslag van Suzuki met 2 en 3 bezet.
Tijd om naar bed te gaan. Morgen verder kijken.

07-10-2018
Anke is in de middag naar een workshop met het koor. Ik ga helpen op de baandag op Amelisweerd. Samen met anderen alle knotwilgen gesnoeid. Best aardig werkje en met zoveel mensen binnen twee uur gepiept. Nooit geweten dat er zoveel knotwilgen op Amelisweerd staan.
's Avonds naar de laatste 4 innings van wedstrijd RedSox-Yankees gekeken. Yankees winnen en maken de stand in de series gelijk.

06-10-2018
Met de Fiets naar Amelisweerd om naar de training van de dames te kijken. Vooral om de fysieke training van Maurits te zien en met hem kennis te maken. Leuk om de dames te zien stuntelen. Daarna naar huis en 's middags weer terug om de heren de warming up training te zien. Ongeveer dezelfde ervaring als bij de dames.
Veel geleerd en ik denk dat ik de oefeningen ook ga doen. Even wat spullen kopen om de oefeningen te kunnen doen.
Verder de dag naar het honkballen gekeken. Erg veel plezier van mkb tv abonnement.

05-10-2018
Eerst naar de wedstrijd Milwaukee tegen Colorado gekeken. Milwaukee wint in de 10-de inning nadat Colorado in de negende inning gelijk had gemaakt. Daarna naar Amelisweerd gefietst om pillen naar Anke te brengen. Vervolgens gekeken naar LA Dodgers tegen Atlanta Braves. Dodgers winnen met 6-0. Even naar de Dunhill Cup gekeken en Rob Boogaard niet kunnen spotten. 
Anke is met de dames naar een bloedschik workshop voor de verjaardag van Antoinette.
Een pizza gegeten en daarna naar Damian Murphy gefietst om te kijken of er dames/heren aan het trainen waren. Helaas niemand en Eelco had wel een afspraak maar is niet komen opdagen. De animo is nog niet groot bij de dames en heren.
Thuis eerst naar een documentaire gekeken van Jacque Brel. Interessant om te zien hoe zo'n leven zich ontwikkeld.
Vervolgens de rest van de wedstrijd Cleveland Indians tegen Houston Astros gekeken. Ik val binnen in de wedstrijd als Springer en Altuve back to back homeruns slaan en de stand naar 4-0 tillen in de 5de inning. Uiteindelijk winnen de Astors met 7-2. Maar dan is Anke alweer terug met een zelfgemaakt (erg mooi) herfststuk van de workshop en een gezellige avond.

04-10-2018
Na opstaan direct naar wild card wedstrijd NYY-AOK A gekeken. Even om in de sfeer te komen. NYY winnen met 7-2 en gaan dus door naar de ALCS. Vrijdag de eerste wedstrijd tegen Boston Redsocks. Dit wordt een kraker.
Getraind op de loopband. iets meer dan 3km gelopen en oefeningen gedaan. De oefeningen van Damian (doe ik nu elke dag) en 50 sit-ups en 20 push-ups. Anke is naar Milon.
In de middag naar de club gegaan en geoefend (chippen en putten). Mette meldt dat spelers kiezen voor maandbeker ipv training. Daarom in mail gestuurd naar alle spelers.
Ook namens de tc nog een mail gestuurd naar de club van 100 leden die nog niet gereageerd hebben op de uitnodiging voor de tc wedstrijd.
Naar een filmpje op youtube gekeken van Jose Olazabal over zijn ervaringen als captain van het Ryder cup team in 2012 (Medina USA).
Een paar innings gekeken naar de eerste post season wedstrijd (NLDS Milwaukee Brewers tegen Colorado Rockies). Na 3 innings nog 2-0. De wedstrijd start om 23:10 uur dus ik kijk hem niet uit. Vannacht om half 3 begint LA Dodgers tegen Atlanta Braves.

03-10-2018
Eerst huis schoongemaakt, daarna zadel van Anke vervangen en vervolgens de tafel opgeruimd. 's Middag Madame Bovary uitgelezen. Een prachtig boek met vooral veel zaken (misbruik in Katholieke kerk) die aan de orde komen die nu nog spelen. Terwijl het boek uit 1856 is.
Op aanraden van Daan gekeken op youtube naar filmpje van Ian Poulter en Justin Rose over de Ryder in 2012 op Medina (USA). Geweldig.
's Avonds voor Ellen alle spreadsheets aangepast en opgestuurd. Daarna even gitaar gespeeld en vervolgens naar PSV-Inter Milaan gekeken. PSV komt wel op voorsprong met een prachtig doelpunt (Rosario) maar verliest toch met 1-2. Anke is zingen met de band.
Een abonnement op MLB.tv genomen voor het post season. Direct gekeken maar er was nog geen wedstrijd (vannacht). Gegevens doorgestuurd naar Daan, misschien gaat hij ook nog kijken.

02-10-2018
AMDA rond half twang. Gestart in de regen maar al snel droog en verder prima weer om te spelen. Niveau van de van Dort cup niet gehaald of eigenlijk slecht gespeeld (86).
's Avonds een beetje gitaar gespeeld en gelezen. Vergeten naar Ajax te kijken. Ajax speelde een goede wedstrijd tegen Bayern München in München maar speelde gelijk (1-1) terwijl ze alle kansen hadden om te winnen.

01-10-2018
Een mooie dag om maar weer eens te beginnen aan de conditie te werken. Geen idee hoe lang ik het vol hou, maar vandaag de start gehad.
20 minuten hard gelopen (bijna 3 km) en daarna 50 sit ups en 15 push ups. Doel is op termijn 5 km lopen en 100 sit ups en 40 punch ups. Daarna komt het gewicht voor de onderarmen er weer bij. Daarnaast stretchen (o.a. oefeningen Damian voor rug).
De planning is om minstens 2x per week dit programma uit te voeren en op te bouwen naar het doel.
Comments