09 - 2018

30-09-2018
Vanaf 12 uur voor de buis om naar de Ryder Cup te kijken. Super spannend van veel wedstrijden kunnen alle kanten op kantelen. Uiteindelijk wint Europa toch nog gemakkelijk met 17 1/2  tegen 10 1/2. Bijzonderheden waren; Molinari wint alle 5 partijen waarvan 3 keer van Tiger Woods, Garcia wordt beste Ryder Cuper met het binnen halen van 25 1/2 punt en gaat Nick Faldo voorbij, Olysen kwam zaterdag niet in actie maar wint zondag 5 up van Jordan Spieth, Mickelson en Woods winnen geen enkele partij, alle Europeanen winnen minstens een punt.
Een ontroerend schouwspel op een prachtige baan en erg veel blije Europeanen (spelers en toeschouwers). Het was weer fantastisch om naar te kijken. Over 2 jaar in Amerika en Anke heeft al gezegd dan in Amerika te willen zijn om het daar overdag op TV te kunnen zien.

29-09-2018
's Morgens vroeg op om naar de Ryder Cup te kijken, maar dat kan niet lang want de Van Dort Masters staan vandaag ook op het programma. Om kwart voor 12 haal ik eerst Hans op bij Karel V en daarna Daan om naar Prise d'Eau (Tilburg) te rijden. Verzamelen om 13:00 uur en het wordt direct gezellig. Om 14:08 uur slaat de eerste flight (Bart, Martijn, Joost en Hans, bij loting bepaald) af. Om 14:16 uur de tweede flight (Ad, Gerard, Daan en ik). De scores worden bijgehouden in GameBook. En tussen door wordt regelmatig gecheckt hoe het bij de Ryder Cup staat. Europa doet het goed en naar de vrijdag is de stand 10-6 in het voordeel van Europa.
na de wedstrijd blijkt dat ik de Van Dort Cup mee naar huis mag nemen. Met 35 stf punten en 80 slagen was ik dit keer de beste. GameBook gaf al aan dat Bart en ik om de titel gingen strijden maar Bart maakte een 8 en een 6 op de laatste twee holes waarop ik parten liet noteren.
Gezellig geborreld en daarna gegeten. Een heerlijke dag met prachtig weer en dit keer volledig aan de alcohol limiet gehouden (zoals het eigenlijk hoort).
Gerard deed voor de eerste keer mee en hij gaf aan het ook een erg leuke ervaring te vinden. Hij zorgt ervoor dat volgend jaar ook Robert van de partij zal zijn. Discussie over aanwas van de groep (schoonzoon Hans en zoon Gerard) is voor de nieuwkomers negatief geëindigd.

28-09-2018
Ongeveer de gehele dag voor de televisie gezeten om te kijken naar de Ryder Cup. Tussendoor gestoord door de mannen van Profijt Isolatie die de vloer komen isoleren. Afspraak was rond 10 uur, maar ze kwamen uiteindelijk om half één. Voor de mannen ruim twee uur werk, maar daarna was de vloer geïsoleerd. Het advies om 14 dagen niet onder de vloer te komen, dar ga ik me aan houden.
Europa verliest met de fourballs met 3-1 van USA, maar 's middags worden alle 4 foursomes gewonnen (bijna nooit eerder gebeurd in de Ryder Cup. Vooral Molenari samen met Fleetwood spelen als duivels en winnen 's morgens en 's middags.

27-09-2018
Met de Orange All Stars gespeeld op golfbaan Bernadus (Cromvoirt). Waanzinnig. Een prachtige baan, super clubhuis (over de top), fantastische oefenfaciliteiten met super (lag en mooi) driving range. Alles tot in de perfectie verzorgd. 
Niet geweldig gespeeld (32 stf punten met 84 slagen) maar enorm genoten. Samen gespeeld met Theo Dietz (ijshockey) en Hein Vergeer (schaatsen). Beide heren hadden niet hun beste dag. Bart Nolte heeft de wedstrijd gewonnen (74 slagen).
Met Gert Groot (water polo) afgesproken op 16 oktober te gaan spelen op de International samen met Frans Spits.
Na de wedstrijd een heerlijke aangeklede borrel en vervolgens een 4 gangen menu van hoge kwaliteit (helaas wel iets te veel gedronken). De rekening wordt later automatisch afgeschreven. We zullen zien.

26-09-2018
Samen met Anke met Floor naar het bos gegaan voor een foto shoot. Erg gelachen en Floor heeft prima foto's gemaakt. Anke vond er uiteindelijk niet veel bij zitten, maar naar mijn mening waren ze prima voor het doel.
Anke 's Avonds zingen en ik heb lekker gitaar gespeeld en voorbeschouwingen op de Ryder Cup gekeken. 

25-09-2018
Met Anke naar de Bergman clinic geweest in Naarden voor haar tweede prik in haar voet. Na de eerste prik en een aantal weken oefeningen doen, komt er verbetering. Ze kan inmiddels (hopelijk na deze tweede prik ook) weer 18 holes lopen zonder daarna veel last te hebben.
Een spreadsheet met grafieken gemaakt voor Ellen en doorgestuurd. Hopelijk is dit wat ze bedoeld heeft. Ik hoor het wel.

24-09-2018
Samen met Anke, Cocky en Paul gespeeld op Rijswijk. In de ochtend nog veel regen maar tijdens het spelen prima weer. Gezellig gespeeld en daarna gegeten in het clubhuis van Rijswijk. Een erge gezellige dag.

23-09-2018
Overdag een beetje naar golf gekeken (Portugal Masters) en om 4 uur naar de club gegaan voor evaluatie Heren Senioren 1. Allemaal weer opgegeven voor de competitie. Binnenkort wordt het team samengesteld en dan gaan we trainen. Aangegeven dat ik januari en februari in Spanje zal zijn. Mogelijk een weekend weg om te trainen en mogelijk ook een avond vast op de driving range. Maar in ieder geval in principe elke zaterdag trainen met het team.
's Avonds naar Tour Championship gekeken. Tiger Woods wint (ongelooflijk) de laatste wedstrijd van de Tour en Justin Rose wint de Fedex Cup (10M).

22-09-2018
Commissie wedstrijd op Amelisweerd. Alle 18 holes in de regen gelopen. Alles kletsnat. Niet leuk dus. Texas scrabble gespeeld samen met Tina en Edwin. Goed gespeeld, want samen 5 onder PAR gespeeld. Helaas niet gewonnen maar wel een tweede plaats.
's Avonds naar het buurtfeest gegaan. Erg gezellig met voldoende drank. Het weer was inmiddels prima en met een paar brandhaarden ook voldoende warm. 

21-09-2018


20-09-2018
Golf gespeeld op Amelisweerd. Samen met Herman Mittendorf gewonnen van Jilles en Rob, maar erg slecht gespeeld. Met name het chippen en slagen naar de green waren niet best. Anke was naar een afscheidsreceptie van Tineke (een team genoot).
Verder een beetje gitaar gespeeld en de avond rustig doorgebracht.
Vandaag in Oss een vreselijk ongeluk gebeurd. Vier kleine kinderen overleden en twee zwaar gewond bij een ongeluk op een spoorovergang.Het lijkt erop dat bij de elektrische bakfiets de remmen niet meer functioneerden.

19-09-2018
Afspraak met Damian Murphy om over de fysieke trainingen te praten van de dames en de heren. Samen met Imbert bij hem langs geweest. 
Daarna huishoudelijke taken verricht en naar de algemene beschouwingen zitten kijken.
's Avonds naar het bruiloftsfeest van Ellen en Rob gegaan. Bijzondere bruiloft in een strandtent in Kijkduin. Eerst de ceremonie met als bijzonderheid de dummy ring voor Rob. Daarna een feest met discjockey en dansen. Gezellig vooral met Rob van Rest zotten kletsen.

18-09-2018
Prinsjesdag. Niet veel van het haagse gedoe meegekregen, want deelgenomen een de prinsenwedstrijd op de club. Gespeeld als prins van Amarantha. Eerste negen goed gespeeld maar de tweede negen helaas niet. Prachtig weer en de hele tijd op het terras gezeten. 's Avonds op de club gegeten en weer op de fiets naar huis. Dat was maar goed ook, want iets teveel alcohol genuttigd en fatsoenlijk in de auto te kunnen stappen.

17-09-2018
Een rustige maandag. Anke is met Ellen de hele middag naar de sauna. Zelf eerst naar Mooigebit.nl om een stukje composiet te laten weg slijpen. Daarna de hele stad door gefietst. Oude wijkje doorgereden, maar vooral ook de neus bouwwerken rondom het station bekeken en de oude wijkjes rondom oude gracht doorgefietst. Via het bos van Amelisweerd richting Rijnauwen terug naar huis gefietst.
Lekker de hele middag verder zitten lezen, gitaar gespeeld en 's avonds een beetje tv gekeken.

16-09-2018
Op de Filipijnen heeft de  Mangkut orkaan vele doden gemaakt (teller staat op 70 en nog veel vermisten). Inmiddels de orkaan iets afgezwakt en aan land gegaan bij Hong Kong (China). De schade is enorm maar morgen pas echt overzicht van alle ontstane problemen.
Vanmorgen naar de club gefietst. naar trainingen van de dames gekeken. Zelf de kleine baan gespeeld (+2) en daarna naar huis. Onder genot van een wit wijntje gezien hoe Chris Wood op de laatste hole een drie put maakt om het toernooi te verliezen terwijl hij de hele dat voor had gestaan. Wu wint met een birdie op 18 met 1 slag.
Vanavond begint "Boer zoekt vrouw" dus ruim tijd om "Wat gebeurt er allemaal" bij te werken.
Zoals Feyenoord speelt gelijk tegen AZ, PSV wint ruim van Ado en Ajax te sterk voor Groningen. Utrecht verliest thuis van VVV maar er is hoop, morgen begint Dick Advocaat als nieuwe trainer voor de met congé  gestuurde Jean Paul de Jong.
Herlings wordt wereldkampioen in de motorcross MXGP en Max Verstappen wordt tweede in Singapore.
De keniaan Kipchoge loopt in Berlijn een nieuw wereld record oude marathon (2.01.39 uur). Ongekend snel.

15-09-2018
Nieuwe sloten gekocht en golfspullen op de golfbaan gebracht. Sloten geïnstalleerd. Alles werkt prima.
Verder de hele middag naar KLM open gekeken. De mensen in de ochtend haalden de beste scores. Uiteindelijk staat Chris Wood met -13 bovenaan gevolgd door 3 mensen met - 12.
Kortom een rustig dagje.
Maar niet op de Filipijnen. Daar kwam de orkaan Mangkut even langs. Ondanks betere voorbereidingen door de overheid, toch nog veel schade door wind, regen en overstroming.

14-10-2018
In de nacht is orkaan Florence aan land gekomen in North en South Carolina. De orkaan was wel in kracht afgenomen maar ondanks dat 5 doden, veel regen en enorm veel wind. Wedstrijden van de wereld ruiterspelen werden afgelast of verzet.
In de ochtend is Anke sporten. Daarna naar Tilburg om samen met Rob, Amarantha en Anke te spelen op Prise d'Eau. Wij spelen samen tegen R&A, waarbij de slagen bij elkaar opgeteld worden en per hole gespeeld wordt (matchplay). Uit eindelijk met 6 up gewonnen.
Heerlijk mosselen gegeten en daarna naar huis. Prachtig weer om te spelen (+/- 19 graden).

13-09-2018
Maar eens gestart met echte boeken lezen. De bibliotheek op mijn iPad bezit geen leuke boeken meer, terwijl de boekenkast vol staat met ongelezen boeken. Nadeel van een boek is dat het in bed lastig lezen is. Maar echte literatuur lezen heeft ook zijn voordeel. Aanvankelijk wilde in Carlos Ruiz Zafon herlezen maar dat eerste boek blijkt niet ind e boekenkast te staan. Mijn oog viel op Madame Bovary (lang in de kast en nooit gelezen) en daar maar eens in begonnen. 
Vandaag begint ook KLM-open. Joost Luiten is nog steeds geblesseerd dus doet niet mee. Wel een mooi deelnemers veld dat op de tv zal worden gevolgd. Ik zal geen reis maken naar de Dutch.
De bestelde sloten bij bol.com heb ik opgehaald op de Sluis. Met onze elektrische fiets even naar Amelisweerd gegaan om de sloten te passen. Helaas kreeg `Anke gelijk. Ze pasten niet. Bij thuiskomst direct weer ingepakt en retour gezonden naar bol.com. Eigenlijk een prachtige service. Maar helaas hebben we nog geen goed sloeg voor onze lockers op de club.
Op de tv naar KLM open gekeken. Leuk om de baan op tv te zien waarop ik zelf heb gespeeld, maar er komen weinig bekende holes voor. Dat zal ongetwijfeld aan de tv registratie liggen.
's Avonds is Anke met Marianne naar de schouwburg. Ik kijk naar M met o.a. een item over 25 jaar creatief met kurk. Daarna het nieuws met als hoogte punt dat op prinsjesdag (volgende week dinsdag) bekend wordt dat we er allemaal 1,5 percent op vooruit zullen gaan. Verder speel ik wat gitaar en lees verder in Madame Bovary. Goed te lezen voor een boek uit 1850.

12-09-2018
Amerika maakt zich op voor orkaan Florence en Boston Red Sox als eerste team geplaatst voor de play-offs (W99-L46 nog 17 wedstrijden te gaan).
Glennis Grace is geplaatst voor de finale in America. De tweede kamer vergaderde over kinderpardon nav de kinderen Horwick en Lili. Er komt geen kinderpardon (+/- 400) maar waarschijnlijk wel elke keer een nieuwe soap met kinderen in de negatieve hoofdrol.
's Middags samen met Anke gefietst door Odijk, Cothen, Werkhoven en verder omgeving. Heerlijk weer om te fietsen. Bijna 25 km even onder de pendalen gezet. Gezellig en met onze nieuwe elektrische fietsen een ontspannen uitje.
Na thuiskomst verder gekeken naar Case del Papel, een erg goede serie over een gijzeling in een muntfabriek. We dachten de laatste twee afleveringen te zien, maar er bleek na die twee afleveringen nog een jaargang te komen. Dus we kunnen nog even vooruit.
's Avonds is Anke naar koor en kijk ik wat tv en speel wat gitaar. 

11-09-2018
De dag dat Koos Timmermans bij ING weg moet vanwege witwas praktijken bij de ING bank, Glennis Grace een super optreden heeft in USA Got Talent, Stefan Kruiswijk na een formidabele tijdrit op schuift naar de derde plaats in de Vuelta en blijkt dat Nederland met militair equipement ook de Syrische foute (IS) rebellen steunde.
Ook de dag dat er werd gegolfd op Amelisweerd in het kader van AMDA. Aanvankelijk leek het mis te gaan, maar starten op 10 en later op 1 probleemloos door de baan gegaan. Samen met Rob B 4 boven de baan gespeeld en Jilles V en Jan V verplettert in FBBB.
's Avonds kwam Daan gezellig op bezoek waardoor Journaal en Nieuwsuur aan ons voorbij gingen. En door relatief veel witte wijn ('s middags en 's avonds) maar vroeg gaan slapen.

Comments