Curriculum Vitae‎ > ‎

Algemeen

Algemene persoonsinformatieNa de middelbare school heb ik de Militaire Dienstplicht vervuld bij de Militaire Geneeskundige Dienst. Vervolgens ben ik de studie biologie bij de faculteit Wis- en Natuurkunde aan de Rijksuniversiteit te Utrecht gestart. Tijdens mijn doctoraal studie ben ik als docent biologie gaan werken aan het Haarlemmermeer Lyceum te Hoofddorp. Ik heb gedurende 8 jaar les gegeven aan alle type onderwijs van dit lyceum (MAVO, HAVO, VWO). Daarnaast ben ik actief geweest als klasse docent, mentor 3 MAVO (4 groepen) en coördinator 4 HAVO (8 groepen).

In augustus 1985 heb ik de school moeten verlaten vanwege een fusie van twee openbare middelbare scholen in de regio, samenvallend met doorgevoerde bezuinigingen vanuit het Ministerie van Onderwijs.

Na een omscholingsproject via het arbeidsbureau (vergelijkbaar met PION projecten) gedurende een periode van 1 jaar ben ik vanaf 1986 werkzaam geweest bij verschillende automatiseringsbedrijven in verschillende functies. Geleidelijk is de doorgroei van operationele naar management functies tot stand gekomen.

De start van mijn automatiseringsloopbaan was als applicatieprogrammeur in een Oracle (versie 4) omgeving. Na een succesvolle start heb ik lange tijd veel ervaring opgedaan als Oracle Database-administrator in een VAX/VMS omgeving bij het Ministerie van Justitie en een landelijke beheer- en helpdesk omgeving.

Bij ISIS Benelux B.V. ben ik geleidelijk doorgegroeid naar een management functie waarin ik uiteindelijk verantwoordelijk was voor de operationele inzet van 38 consultants. Daarnaast was ik betrokken bij of droeg ik de verantwoordelijkheid over zowel interne als externe software ontwikkelprojecten voornamelijk in een GIS omgeving gebaseerd op een Oracle database en Intergraph GIS software. Als Operation Manager was ik lid van het management team van ISIS Benelux B.V.

Op 1 januari 1999 heb ik mijn eigen bedrijf gestart dat zich als doel stelt kennis, kunde en ervaring aan te bieden om ICT projecten of IT afdelingen te leiden, adviseren of controleren. Daarnaast het verlenen van database consultancy voornamelijk met betrekking tot het opzetten en beheren van (meta) gegevensstructuren.

Sporten en bezig zijn met sport was en vormt nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn dagelijkse bezigheden. Vooral honkbal was mijn voornaamste hobby. Met deze sport heb ik ruim 10 jaar in de nationale top gespeeld en heb ik als international vele internationale toernooien mee gemaakt. Niet alleen als speler maar later ook als coach en manager van club- en nationale teams was ik actief. Tegenwoordig speel ik alleen nog enthousiast en met passie recreatief golf (single handicap).

zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Henny_Jenken

Comments